Globewise steunt de komende drie jaar middelbare scholieren met een studiebeurs. Het gaat om 24 oud-leerlingen van de Buddha’s Smile School (BSS) die deze maand hun basisschool afronden en de overstap maken naar de middelbare school. Voor deze kinderen is deze beurs van groot belang. Met een goede schoolopleiding hebben deze studenten, die uit kasteloze (‘untouchable’) gezinnen komen, kans op een baan en hiermee op een betere toekomst voor zichzelf en hun familie.

De groep van 24 studenten gaan naar een middelbare school in de regio Varanasi. Na hun schooldag komen zij terug in de BSS om hier bijles en huiswerkbegeleiding te krijgen. Ook ontvangen zij via de BSS schooluniformen, boeken, leermiddelen en lunchpakketten. De BSS Schoolbus wordt ook ingezet om kinderen die ver weg wonen naar school te brengen. Er wordt zoveel mogelijk gedaan om deze studenten te begeleiden tijdens hun studie.

 

Globewise bracht in oktober een bezoek aan de Buddha’s Smile School in Sarnath, om met eigen ogen te zien hoe de school functioneert, en bracht een bezoek aan de Chaukaghat community (railway slump) waar kinderen van de BSS wonen.

 

Globewise is een Nederlandse NGO met een focus op educatie. De stichting stelt zich tot doel meer kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden toegang te geven tot onderwijs.

 

 

Op 28 maart tekenden Globe Wise en Metta Child een samenwerkingsovereenkomst tijdens een bijeenkomst in Blaricum.

 

 

 

 

Globewise steunt middelbare scholieren