Metta Child steunt de Buddha’s Smile School met de volgende projecten:NOODHULPPAKKETTEN

In India is op dit moment een lockdown vanwege Covid-19. Dit betekent dat de Buddha’s Smile School gesloten is. De 220 lagere schoolkinderen en de ruim 100 middelbare scholieren missen hierdoor hun dagelijkse warme maaltijd. Voor veel kinderen is dit de enige voedzame maaltijd van de dag.

De ouders van de schoolkinderen werken normaal gesproken als dagloners (o.a. vuilnis/plastic verzamelen en als fietsrikja-rijder) of bedelen. Zij hebben nu geen inkomsten en dus geen eten meer voor hun kinderen.  De nood is hoog.  Daarom verstrekken wij voor de komende maanden noodhulppakketen bestaande uit voedsel en zeep.

Een voedselpakket bestaat uit 5 kg rijst, 1 kg linzen, 1 kg bonen, 5 kg bloem, olie en zout. Voor 8 euro steun je een gezin van zes personen al met dit voedselpakket!  Met een dagelijkse voedzame maaltijd hebben de kinderen en hun ouders een veel grotere kans om gezond te blijven.  Lees hier meer.


KLEDING EN SCHOOLSPULLEN

Alle 220 kinderen hebben schoolkleding en middelen, zoals boeken en rugtassen nodig. De winter schoolkleding en schoenen zijn jaarlijks nodig vanaf 1 december. Veel kinderen dragen deze kleding 24 uur per dag, vooral zij die slapen in de open lucht. In de winter dalen de temperaturen in de regio Varanasi ’s nachts naar zo’n 5 à 10 graden Celsius. Een warme kledingset (wollen broek, trui, sjaal en muts) kost € 9,70 en een paar schoenen kost € 3,-. Deze worden lokaal gefabriceerd. Schoolspullen kosten € 20,- per kind per jaar.

Voor elke euro die wij voor dit project inzamelen, ontvangen wij  € 0,50 extra van de Wilde Ganzen.


STUDIEBEURZEN MIDDELBARE SCHOOL STUDENTEN

middle school scholarship

Momenteel volgen circa 100 oud-studenten van de Buddha’s Smile School een opleiding aan een middelbare school. Deze jongens en meisjes hebben jaarlijks een studiebeurs nodig. Hiervan worden onder andere schoolgeld, uniformen, schoolboeken en vervoer met de schoolbus betaald. Met een goede opleiding hebben deze jongeren kans op een baan en daarmee een kans op een beter leven voor zichzelf en hun familie.

Een studiebeurs kost  € 350,- per jaar.