Metta Child steunt de Buddha’s Smile School met de volgende projecten:


 KLEDING EN SCHOOLSPULLEN

Alle 220 kinderen hebben schoolkleding en middelen, zoals boeken en rugtassen nodig. De winter schoolkleding en schoenen zijn jaarlijks nodig vanaf 1 december. Veel kinderen dragen deze kleding 24 uur per dag, vooral zij die slapen in de open lucht. In de winter dalen de temperaturen in de regio Varanasi ’s nachts naar zo’n 5 à 10 graden Celsius. Een warme kledingset (wollen broek, trui, sjaal en muts) kost € 9,70 en een paar schoenen kost € 3,-. Deze worden lokaal gefabriceerd. Schoolspullen kosten € 20,- per kind per jaar.

Voor elke euro die wij voor dit project inzamelen, ontvangen wij  € 0,50 extra van de Wilde Ganzen.


STUDIEBEURZEN MIDDELBARE SCHOOL STUDENTEN

middle school scholarship

Momenteel volgen circa 100 oud-leerlingen van de Buddha’s Smile School een opleiding aan een middelbare school. Deze jongens en meisjes hebben jaarlijks een studiebeurs nodig. Hiervan worden onder andere schoolgeld, uniformen, schoolboeken en vervoer met de schoolbus betaald. Met een goede opleiding hebben deze jongeren kans op een baan en daarmee een kans op een beter leven voor zichzelf en hun familie.

Een studiebeurs kost  € 350,- per jaar.

VOEDZAME MAALTIJDEN

De kinderen van de Buddha’s Smile School krijgen dagelijks een warme voedzame maaltijd in de school. Voor veel kinderen is dit de enige maaltijd van de dag. De maaltijden zorgen ervoor dat de veelal ondervoede kinderen een betere basis krijgen om gezond op te groeien en te studeren. De gevarieerde maaltijden bestaan uit rijst, verse groenten en linzen, die ’s morgens in de school worden bereid.
Een maaltijd kost € 70,-. per kind voor een heel schooljaar (6 maaltijden per week).