Metta Child zet haar noodhulpprogramma voor 180 gezinnen in Varanasi dit najaar voort. Het gaat om voedselpakketten voor de kinderen van Buddha’s Smile School en hun ouders die in extreme armoede leven. Vanwege de ernstige coronasituatie in India lukt het de ouders, dagloners en bedelaars, niet om in hun dagelijkse voedselonderhoud te voorzien.

De Buddha’s Smile School is helaas nog steeds gesloten. Hierdoor missen de 220 schoolkinderen hun dagelijkse voedzame schoolmaaltijd. Deze maaltijd kunnen de kwetsbare kinderen niet missen. Met goede voeding hebben zij een grotere kans om gezond te blijven en zich te ontwikkelen.

De voedselpakketten worden door de school zelf ingekocht en uitgedeeld aan de gezinnen in de verschillende ‘communities’ waar de kinderen wonen.

De afgelopen maanden zamelden wij al geld in voor noodhulppakketten (voedsel en zeep) voor de 180 gezinnen. Dankzij ruimhartige giften hebben we, met extra steun van de Wilde Ganzen, al 540 pakketten (drie maal een maandpakket voor een gezin van 6 personen) beschikbaar kunnen stellen.

Omdat de behoefte aan voedsel nog steeds zeer groot is, zetten we ons ook dit najaar in om ervoor te zorgen dat de gezinnen in nood weer een voedselpakket ontvangen.

Wil je de kinderen van BSS steunen met een voedselpakket?

Je steunt een gezin van zes personen al voor 8 euro per week of 32 euro voor vier weken. Een voedselpakket bestaat uit: 5 kg rijst, 1 kg linzen, 1 kg bonen, 5 kg bloem, olie en zout.

Veel dank voor je vrijgevigheid!

Metta Child blijft noodhulp verlenen aan Buddha’s Smile School