Gunja en Sulekha, middelbare scholieren en zussen, hebben ieder een eigen droom. We volgen hen op één van hun schooldagen en zien hoe zij zich inzetten om hun droom te verwezenlijken.


De 220 kinderen van de Buddha’s Smile School hebben sinds februari 2020 een eigen tuin om in te spelen. Deze ligt precies tegenover de school. In de school zelf is nagenoeg geen speelruimte. De groene tuin biedt de kinderen de ruimte om te rennen, te spelen en te ontspannen. De nieuwe speelplaats heeft de naam ‘Buddha’s Smile Garden’ gekregen.


Elke schooldag bij de Buddha’s Smile School start met het gezamenlijk zingen van mantra’s en liedjes.Zo’n 40 kinderen van de Buddha’s Smile School zijn afkomstig van de Chaukaghat community (railway slump) in Varanasi.  Zij ‘wonen’ onder een een brug vlakbij het treinspoor.  Elke dag worden de kinderen opgehaald met de schoolbus.Net als in 2016, heeft Monique tijdens ons werkbezoek in januari 2017 weer een yogales gegeven aan de kinderen van de Buddha’s Smile School. Ditmaal op het prachtige terrein van de Tibetan University in Sarnath.