Smile on Wheels rijdt vanaf maart 2022 in Varanasi, India. In 1 jaar tijd heeft het team van deze ´medische bus´ ervoor gezorgd dat zo´n 14.700 mensen die in extreme armoede leven toegang hebben gekregen tot gezondheidszorg. Smile on Wheels in Varanasi is een samenwerking van Smile Foundation, een grote stichting in India, Wilde Ganzen en Metta Child.

Gunja en Sulekha, middelbare scholieren en zussen, hebben ieder een eigen droom. We volgen hen op één van hun schooldagen en zien hoe zij zich inzetten om hun droom te verwezenlijken.


De 220 kinderen van de Buddha’s Smile School hebben sinds februari 2020 een eigen tuin om in te spelen. Deze ligt precies tegenover de school. In de school zelf is nagenoeg geen speelruimte. De groene tuin biedt de kinderen de ruimte om te rennen, te spelen en te ontspannen. De nieuwe speelplaats heeft de naam ‘Buddha’s Smile Garden’ gekregen.

Elke schooldag bij de Buddha’s Smile School start met het gezamenlijk zingen van mantra’s en liedjes.Zo’n 40 kinderen van de Buddha’s Smile School zijn afkomstig van de Chaukaghat community (railway slump) in Varanasi.  Zij ‘wonen’ onder een een brug vlakbij het treinspoor.  Elke dag worden de kinderen opgehaald met de schoolbus.Net als in 2016, heeft Monique tijdens ons werkbezoek in januari 2017 weer een yogales gegeven aan de kinderen van de Buddha’s Smile School. Ditmaal op het prachtige terrein van de Tibetan University in Sarnath.