Begin maart brachten Patrizia De Chiara en Monique Rütter van Metta Child opnieuw een bezoek aan de Buddha’s Smile School. Dit keer samen met Ingrid Fijnheer van Rotaryclub Zandzegge Bilthoven, die de school voor kansarme kinderen in India voor meerdere jaren steunt.

Samenwerking met Indiase NGO’s en lokale Rotary

Het werkbezoek startte met een bezoek aan Smile Foundation in Delhi. Deze Indiase stichting steunt jaarlijks meer dan 600.000 kansarme kinderen en hun families met onderwijs, gezondheidszorg, levensonderhoud en ‘women empowerment’.

 

Foto: vlnr: Patrizia De Chiara,  Monique Rütter, Gargi Kapoor, Ingrid Fijnheer en Satnam Singh bij Smile Foundation in Delhi.

Ook hebben wij de oprichters van de Rotaryclub Sarnath ontmoet. Dit waren beide goede gesprekken. We onderzoeken nu of wij met deze partijen kunnen gaan samenwerken.

Schoolbezoek

In de school hebben we gezien dat de klaslokalen zijn opgeknapt. Zo zijn de wanden gestuukt. De geiser in het Day Care Center zorgt er nu voor dat alle 15 kinderen (0-3 jaar) die hier ’s morgens binnenkomen, gewassen kunnen worden met warm water.

 

De leerlingen van de middelbare scholen waren een paar dagen vrij omdat zij net schoolexamens achter de rug hadden. Desondanks gaven zij een enthousiaste rondleiding door hun school en kwamen zij in hun  schooluniformen ons opzoeken. Bij thuiskomst

hoorden we dat ze allemaal zijn geslaagd. Supertrots!

Communities

We hebben alle leefgemeenschappen bezocht waar de kinderen onder zeer moeilijke omstandigheden wonen. Dit keer met de nieuwe schoolbus, die dankzij bijdragen van verschillende sponsoren begin dit jaar is aangeschaft.

 

De families van de Chaukaghat community (railway slump)  en Bengali Refugees moesten afgelopen jaar noodgedwongen verhuizen. Zij hebben ons hun nieuwe onderkomens laten zien. Het gaat om plastic tenten, waarvoor Metta Child in augustus noodhulp heeft geleverd. Dankzij een donatie van solar lights hebben we dit jaar 20 ‘Little Suns’ kunnen uitdelen aan families van de Chaukaghat community.

Yoga

We waren weer van harte welkom om  yoga te doen in de prachtige tuin van de Tibetaans Universiteit aan de overkant van de school. De leerlingen van BSS hebben zelf geen eigen buiten-speelplaats op school. Wij gaan ons inzetten om dit in de toekomst te realiseren.

In 2019 brengen we opnieuw een werkbezoek aan de Buddha’s Smile School in India. Wil je ook mee? Laat het ons weten via info@mettachild.nl !

 

 

 

Geslaagd werkbezoek aan India