Jaarverslag 2022

Het jaar 2022 stond voor Buddha’s Smile School (BSS) in het teken van ´´terug naar normaal“, na de jaren van corona-maatregelen van de Indiase overheid. Ook dit jaar hebben wij ervoor gezorgd dat alle 220 kinderen schoolmiddelen en uniformen ontvingen. Daarnaast ontvingen 42 middelbare scholieren en 13 studenten aan een HBO of Universiteit een studiebeurs, schoolboeken en begeleiding/coaching. Tevens zorgden we voor tientallen andere scholieren en studenten voor (extra) schoolmateriaal (voornamelijk studieboeken).

Eind maart ging het gezondheidsprogramma ´Smile on Wheels´ in Varanasi van start. Dit is een gezamenlijk project van Smile Foundation, Metta Child en Wilde Ganzen.

De totale donaties die Metta Child in 2022 ontving, betroffen: 33.097 euro. Onze kosten waren wederom laag: 2,6 % t.o.v. het resultaat. De extra bijdragen van WG: 50% voor schoolmiddelen voor BSS, zijn niet terug te zien in dit jaarverslag omdat deze via de betaalrekening van WG zijn verlopen.

Jaarverslag 2021

In de eerste helft van 2021 was Buddha’s Smile School (BSS) nog gesloten vanwege corona-maatregelen van de overheid. We verleenden opnieuw noodhulp (voedsel) aan de 180 families van de schoolkinderen. In september openden de schooldeuren weer en ontvingen alle 220 kinderen schoolmiddelen en uniformen. Daarnaast kregen 48 middelbare scholieren een studiebeurs.

De totale donaties in 2021 betroffen 26.685 euro. Dit is lager dan het (corona) jaar ervoor, omdat we minder geld ingezameld hebben voor noodhulp. Onze kosten waren wederom laag: 2,2 % t.o.v. het resultaat. De extra bijdrage van Wilde Ganzen (WG), 50% voor schoolmiddelen voor BSS, is niet terug te zien in ons jaarverslag omdat deze via de betaalrekening van WG is verlopen.

Jaarverslag 2020

In 2020 hebben wij behalve voor projecten zoals schoolmiddelen en studiebeurzen ook geld ingezameld voor Covid-19 noodhulp. Samen met donateurs hebben we ervoor gezorgd dat de Buddha’s Smile School voedsel en zeep kon verstrekken aan 180 families in nood. 
Wij zamelden hiervoor zelf 10.000 euro in. Dit bedrag werd door Stichting Wilde Ganzen (WG) verdubbeld. Door deze extra noodhulp was ons totale resultaat hoger dan in 2019. Wij ontvingen 44.439 euro aan donaties op onze rekening. Onze kosten waren wederom laag: 1,6 % t.o.v. het resultaat. 
De extra bijdragen van WG: 50% voor schoolmiddelen en 100% voor Covid-19 noodhulp zijn niet terug te zien in dit jaarverslag omdat deze via de betaalrekening van WG zijn verlopen.

Jaarverslag 2019

Dankzij iedereen die ons steunt en met wij samenwerken hebben wij in 2019 een heel mooi resultaat behaald. Omdat wij vrijwilligers zijn en geen kantoor of inventarisatie hebben, zijn de kosten laag gebleven. Daarnaast heeft stichting wilde ganzen het door ons ontvangen donatiegeld verhoogd met 50% voor concrete projecten zoals schooluniformen, boeken en schoolbenodigdheden. Deze extra bijdrage is niet terug te zien in dit jaarverslag omdat dit via betaalrekening van de Wilde Ganzen is verlopen. Ook in 2020 werken wij weer samen met de Wilde Ganzen.


Jaarverslag 2018

In 2018 heeft stichting Wilde Ganzen het door ons ontvangen donatiegeld verhoogd met 50% voor concrete projecten zoals schooluniformen, boeken en schoolbenodigdheden. Deze extra bijdrage is niet terug te zien in dit jaarverslag omdat dit via betaalrekening van de Wilde Ganzen is verlopen.


Jaarverslag 2017