Rinki, Suman en Preeti uit Varanasi (India) ontvangen een studiebeurs voor een 3-jarige bachelor opleiding. Hiermee kunnen zij hun dromen waarmaken!

De drie meisjes zijn oud-leerlingen van Buddha’s Smile School (BSS) . Dit is een school voor zeer arme (straat)kinderen, die leven onder moeilijke omstandigheden. Met een goede Bachelor opleiding (HBO of universiteit) hebben deze meisjes kans op een goede baan en een beter leven voor zichzelf en hun familie.

De drie meisjes studeren aan de Mahader P.G. College in Varanasi. Dat is ‘blokken’ en vergt veel concentratie en motivatie. Volgens Rajan Kaur Saini, directeur van BSS, zijn de meisjes erg gemotiveerd. Rajan: “Dat komt omdat zij weten hoe belangrijk educatie is. Zij gaan ervoor. Ieder op eigen wijze en met een een eigen droom. ”

Rinki volgt een Bachelor of Art opleiding en wil leraar worden. Zij wil haar kennis graag doorgeven aan de volgende generatie.

Ook Preeti volgt een Bachelor of Art opleiding en wil, als zij de kans krijgt, bij de Indiase spoorwegen werken. Anders kiest zij voor een baan in het onderwijs.

Suman wil na haar Bachelor of Commerce opleiding gaan werken in de financiële sector, bijvoorbeeld bij een bank.

Echter dromen waarmaken gaat niet vanzelf. Naast een studie is er ook goede begeleiding nodig. Daarom krijgen de meisjes coaching van de leraren van Buddha’s Smile School.

Dat is fijn, want de leraren kennen de meisjes en hun families goed. Zij volgen hun schoolresultaten en geven de meisjes bijles en advies. Dit alles om ervoor te zorgen dat zij hun studie voortzetten en afronden.

Metta Child heeft voor dit educatieproject financiële steun gekregen van Rotaryclub Rotterdam-Kralingen. Dankzij deze gift kunnen deze meisjes een 3-jarige bachelor opleiding volgen.

Metta Child is een stichting die zich inzet voor kinderen en hun families die leven in extreme armoede leven. Meer informatie vind je op: mettachild.nl.

Rinki, Suman en Preeti maken hun dromen waar!