Metta Child steunt de Buddha’s Smile School met de volgende projecten:

 

RENOVATIE SCHOOL

Klaslokaal en meubilairHet schoolgebouw is in slechte staat. Zo zijn de acht kleine klaslokalen sterk verouderd. Het stucwerk op de muren is op veel plekken verdwenen, en de verf is afgebladderd. Ook mist de school goed schoolmeubilair, zoals schoolbanken voor verschillende leeftijden, en kasten om boeken en andere schoolmiddelen in op te bergen. Om ervoor te zorgen dat de school altijd elektriciteit heeft, wil de school een extra generator aanschaffen en zorgen voor een nieuw ventilatiesysteem, die er in de hete zomers (circa 42 Celsius) voor moeten zorgen dat het ‘dragelijk’ is in de kleine klaslokalen.
De totale kosten voor de renovatie bedragen  € 9.300,-.

Voor elke euro die wij voor dit project inzamelen, ontvangen wij  € 0,50 extra van de Wilde Ganzen.

 


SCHOOLBUS

SchoolbusElke dag worden de 220 schoolkinderen opgehaald  met de Buddha’s Smile School-bus. De school heeft twee busjes. Eén bus is sterk aan vervanging toe. Regelmatig komt het voor dat de bus niet kan rijden, omdat deze gerepareerd moet worden. Veel kinderen kunnen dan niet naar school. Zij missen behalve de lessen dan ook hun dagelijkse maaltijd.

Wij zamelen geld in voor de aankoop van een nieuwe schoolbus. De kosten voor hiervoor bedragen € 13.500,-.

Voor elke euro die wij voor dit project inzamelen, ontvangen wij  € 0,50 extra van de Wilde Ganzen.

 


KLEDING EN SCHOOLSPULLEN

Alle 220 kinderen hebben warme schoolkleding en middelen, zoals boeken en rugtassen nodig. De warme schoolkleding en schoenen is jaarlijks nodig vanaf 1 december. Veel kinderen dragen deze kleding 24 uur per dag, vooral zij die slapen in de open lucht. In de winter dalen de temperaturen in de regio Varanasi ’s nachts naar zo’n 5 à 10 graden Celsius. Een warme kledingset (wollen broek, trui, sjaal en muts) kost € 8,- en een paar schoenen en kosten € 3,-. Deze worden lokaal gefabriceerd. Schoolspullen kosten € 20,- per kind per jaar.

Voor elke euro die wij voor dit project inzamelen, ontvangen wij  € 0,50 extra van de Wilde Ganzen.

 


STUDIEBEURZEN MIDDELBARE SCHOOL STUDENTEN

middle school scholarship

Momenteel volgen 99 oud-studenten van de Buddha’s Smile School een opleiding aan een middelbare school. Deze jongens en meisjes ontvangen een studiebeurs. Hiervan worden onder andere schoolgeld, uniforms, schoolboeken en vervoer met de schoolbus betaald. Met een schoolopleiding hebben deze jongeren kans op een baan en daarmee een kans op een beter leven voor zichzelf en hun familie.

Een studiebeurs kost  € 350,-per jaar.