Metta Child steunt de Buddha’s Smile School met de volgende projecten:

 

RENOVATIE SCHOOL

Klaslokaal en meubilairHet schoolgebouw is in slechte staat. De buitenmuren van de school zijn poreus, waardoor er met name in de regentijd veel vocht binnenkomt in de wanden van de klassen. Dit zorgt voor een benauwd en ongezond klimaat in de klaslokalen. Daarnaast is het zomers ondragelijk heet (circa 40-45 Celsius) in de school. Door de buitenmuren te stuken en te zorgen voor voldoende koude lucht via een nieuw koel- en ventilatiesysteem in de klassen, kunnen kinderen weer op een gezonde en prettige manier leren op school.

De totale kosten voor bovengenoemde renovatie bedragen circa € 5.500,-.

Voor elke euro die wij voor dit project inzamelen, ontvangen wij  € 0,50 extra van de Wilde Ganzen.

 


 KLEDING EN SCHOOLSPULLEN

Alle 220 kinderen hebben schoolkleding en middelen, zoals boeken en rugtassen nodig. De winter schoolkleding en schoenen zijn jaarlijks nodig vanaf 1 december. Veel kinderen dragen deze kleding 24 uur per dag, vooral zij die slapen in de open lucht. In de winter dalen de temperaturen in de regio Varanasi ’s nachts naar zo’n 5 à 10 graden Celsius. Een warme kledingset (wollen broek, trui, sjaal en muts) kost € 8,- en een paar schoenen en kost € 3,-. Deze worden lokaal gefabriceerd. Schoolspullen kosten € 20,- per kind per jaar.

 

Voor elke euro die wij voor dit project inzamelen, ontvangen wij  € 0,50 extra van de Wilde Ganzen.

 


STUDIEBEURZEN MIDDELBARE SCHOOL STUDENTEN

middle school scholarship

Momenteel volgen circa 100 oud-studenten van de Buddha’s Smile School een opleiding aan een middelbare school. Deze jongens en meisjes hebben jaarlijks een studiebeurs nodig. Hiervan worden onder andere schoolgeld, uniformen, schoolboeken en vervoer met de schoolbus betaald. Met een goede opleiding hebben deze jongeren kans op een baan en daarmee een kans op een beter leven voor zichzelf en hun familie.

Een studiebeurs kost  € 350,- per jaar.