De tweede coronagolf in India raakt de kinderen van de Buddha’s Smile School (BSS) hard. Door de crisissituatie is bij de BSS-gezinnen een groot tekort aan voedsel. In de regio Varanasi waar de kinderen met hun families in tenten of eenvoudige hutten wonen, stijgt het aantal besmettingen enorm. De ziekenhuizen zijn overvol en er sterven veel mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

De ouders van de schoolkinderen werken normaal gesproken als dagloners (o.a. vuilnis/plastic verzamelen en als fietsriksja-rijder) of bedelen bij toeristen. Vanwege de lockdown in Varanasi valt een groot deel van hun inkomsten weg. Hierdoor hebben zij niet genoeg geld om eten te kopen voor hun kinderen. De nood is hoog.  Daarom verstrekken wij in mei en juni 2021 noodhulppakketten bestaande uit voedsel en zeep.

Een voedselpakket bestaat uit 5 kg rijst, 1 kg linzen, 1 kg bonen, 5 kg bloem, olie en zout. Met 8 euro steun je een gezin van zes personen al met dit voedselpakket voor een week!  Met een dagelijkse voedzame maaltijd hebben de kinderen en hun ouders een gevulde maag en een grotere kans om gezond te blijven. 

Wil je een gezin steunen met een voedselpakket?

Elk bedrag, groot of klein is zeer welkom!