In augustus zijn tientallen kinderen van de Buddha’s Smile School (BSS) in India met hun families door de lokale overheid op brute wijze verjaagd uit hun woonomgeving. Ouders zijn hierbij gewond geraakt en tenten zijn zwaar beschadigd of geheel vernield.  Het gaat om 35 families die in plastic tenten woonden en gezinnen die onder een brug sliepen nabij het treinstation van Varanasi.

    

Sommige families zijn gaan zwerven en andere gezinnen vonden een stuk grond zo’n 80 kilometer van BSS. Dit betekende dat de kinderen niet meer naar school konden komen en hun kans op onderwijs en zorg (o.a. maaltijd, medische begeleiding) achter zich moesten laten. Na een noodoproep van Rajan Kaur Saini, oprichtster van BSS, heeft Metta Child besloten noodhulp te verlenen. Binnen een week is een bedrag van € 2.112,- overgemaakt voor o.a. materiaal om  tenten te bouwen.

     

BSS is op zoek gegaan naar terreinen in de regio waar de getroffen gezinnen langdurig kunnen verblijven en een nieuw leven kunnen opbouwen. Inmiddels hebben zij een woonplek gevonden, nieuwe tenten gebouwd en komen bijna alle kinderen met de BSS Schoolbus weer naar school.

 

 

Noodhulp voor 35 families